Start Agenda Activiteiten Admiraliteit NTC menu

Jaarlijkse evenementen in de Admiraliteit

Roei- Zeil- en Wrikwedsrtijden

De regionale roei-, zeil en wrikwedstrijden worden al meer dan 30 jaar jaarlijks gehouden. Deze sportieve krachtmeting vind plaats in het tweede wekend van september.

Zaterdag zijn de zeilwedstrijden op de Nieuwe-Meer. De winnaars worden door de Regionale Admiraliteit afgevaardigd naar de landelijk zeilwedstrijden te Harderhaven op zaterdag 30 september & zondag 1 oktober 2017.

Op zondag wordt er om verschillende medailles gestreden op de bosbaan in het Amsterdamse bos. Dan staan roeien en wrikken op het programma.

Download button Download hier het informatie bulletin van de RZW 2018

De uitslagen van de Roei Zeil & Wrikwedstrijden 2017 kun je terug vinden op onze facebook pagina: https://www.facebook.com/roeizeilenwrikwedstrijden/.

Admiralencup

De Admiralencup is een tocht over 35 of 70 kilometer, die jaarlijks met Pinksteren wordt georganiseerd door de Admiralengoep uit Uithoorn.

De 70 kilometertocht voert de deelnemers naar het zuiden tot aan de Braassemermeer. Vanaf hier gaat het noordelijk, via de Ringvaart, langs de Westeinderplassen naar de nieuwe meer. Na de Nieuwemeersluis door Amsterdam naar de Amstel en dan stroomopwaarts weer naar Uithoorn.

Meer info: www.admiralencup.nl.

Leeghwatercup

Sinds 2002 wordt door de Waterwolfstam van de Leeghwatergroep uit Badhoevedorp de Leeghwatercup georganiseerd. Deze wedstrijd wordt begin juni gehouden.

In de vier uur durende race, wordt je als bak op de proef gesteld als het gaat om zeilen, roeien en wrikken om de opdrachten met je vlet zo behendig en snel mogelijk uit te voeren. Krijg je opdrachten om in de boot op te lossen.

De dag wordt afgesloten met een barbecue en een leuk programma tot ongeveer 20.00 uur.

Meer informatie op www.leeghwatergroep.nl/lwgcup.